1,5 - 2 kg janjetine 3 - 4 krumpira 1 - 2 patlidžana 2 mrkve 1 veći luk 3 - 4 češnja češnjaka peršinov list 1 veća konzerva pelata ili 3 rajčice 1 - 2 grančice ružmarina par grančica timijana feta sir maslinovo ulje sol papar |
Najbolje kupite janjetinu s kosti ili jednu plećku u komadu. Pelate ili svježe rajčice nemojte rezati, nego ih ostavite u komadu jer će se pečenjem ionako djelomično raspasti. Patlidžan narežite na veće komade. Mrkvu narežite na deblje kolute, a peršin ugrubo. U nauljenu posudu za pečenje stavite meso koje ste posolili i malo popaprili te nauljili maslinovim uljem. Pecite janjetinu na 220 stupnjeva oko deset minuta, a zatim oko mesa raspodijelite ostale sastojke: rajčicu, patlidžan, mrkvu, na veće komade narezan luk, cijele češnjeve češnjaka, peršinov list, ružmarin i timijan. Posolite pa pecite na 150 stupnjeva u pekaču s poklopcem ili pokriveno folijom oko sat i pol do dva. Krumpir dodajte u posudu s mesom i povrćem pola sata prije kraja, a desetak minuta prije kraja pečenja dodajte i nekoliko šnita feta sira.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....