DOBRI RECEPTI

OMILJENI PATLIDŽANI: Patlidžani punjeni kvinojom i pinjolima

Ljubičasti miljenici!
2 velika patlidžana
šalica od 200 ml sirove kvinoje
šalica od 200 ml pinjola
100 g feta sira
2 režnja češnjaka
1 jaje
maslinovo ulje
svježi listići peršina

Stavite pinjole u mlaku vodu da malo omekšaju. U cjedilu operite kvinoju hladnom vodom jer će u protivnom biti gorka. Skuhajte je u slanoj vodi (kuhana je kad se počnu nazirati klice) i ocijedite pa isperite hladnom vodom. Pustite da se cijedi. Ocijedite i pinjole koji su stajali u mlakoj vodi. Uzdužno prerežite patlidžane pa izdubite sredinu. Posolite ih i ostavite sa strane. Jaje pjenasto umutite pa pomiješajte s kvinojom i pinjolima. Izdrobite feta sir i dodajte ga u mješavinu. Popaprite i oprezno posolite jer je sir slan. Umiješajte i nasjeckani peršin te češnjak. Uključite pećnicu na 200 °C. Papirnatim ručnikom upijte tekućinu koja se nakupila u patlidžanima. Poprskajte unutrašnjost maslinovim uljem pa patlidžane napunite nadjevom. Stavite ih na pleh na koji ste stavili papir za pečenje i pecite 30-ak minuta. Gotove patlidžane dodatno ukrasite listićima peršina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 23:59