2 velika patlidžana šalica od 200 ml sirove kvinoje šalica od 200 ml pinjola 100 g feta sira 2 režnja češnjaka 1 jaje maslinovo ulje svježi listići peršina |
Stavite pinjole u mlaku vodu da malo omekšaju. U cjedilu operite kvinoju hladnom vodom jer će u protivnom biti gorka. Skuhajte je u slanoj vodi (kuhana je kad se počnu nazirati klice) i ocijedite pa isperite hladnom vodom. Pustite da se cijedi. Ocijedite i pinjole koji su stajali u mlakoj vodi. Uzdužno prerežite patlidžane pa izdubite sredinu. Posolite ih i ostavite sa strane. Jaje pjenasto umutite pa pomiješajte s kvinojom i pinjolima. Izdrobite feta sir i dodajte ga u mješavinu. Popaprite i oprezno posolite jer je sir slan. Umiješajte i nasjeckani peršin te češnjak. Uključite pećnicu na 200 °C. Papirnatim ručnikom upijte tekućinu koja se nakupila u patlidžanima. Poprskajte unutrašnjost maslinovim uljem pa patlidžane napunite nadjevom. Stavite ih na pleh na koji ste stavili papir za pečenje i pecite 30-ak minuta. Gotove patlidžane dodatno ukrasite listićima peršina.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....