Priprema: 15 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
2 žlica maslinovog ulja
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
500 g mladih zelenih mahuna
200 g pelata
1 žlica koncentrata rajčice
prstohvat origana
1 l pilećeg temeljca
sol i papar
sir po izboru
Priprema:
U loncu zagrijte maslinovo ulje pa na njemu pržite usitnjeni luk. Kad omekša, dodajte usitnjeni češnjak, dobro promiješajte i pržite još par minuta.
Mahunama odrežite krajeve i operite ih.
Dodajte ih na ulje skupa s pelatima iz konzerve, koje ste po potrebi malo usitnili. Pustite da se kuha pet minuta.
Dodajte u vodi razmućen koncentrat rajčice i posipajte s malo origana.
Dodajte temeljac i pustite da juha zakuha pa smanjite. Kuhajte u povremeno miješanje oko 20 do 25 minuta. Kušajte pa prilagodite začine i ako treba, dodajte soli i papra.
Poslužiti uz omiljeni ribani sir i krišku kruha.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....