SPREMITE GA

Onaj jedan recept za crno-bijeli biskvit koji će vam uvijek dobro doći! Danas ga koristimo za sočne muffine

Priprema ovakvih kolača je, zapravo, baš jednostavna, a poslužiti mogu kao baza za neke složenije slastice

Danas nam se jede nešto toplo, meko, sočno, čokoladno i vanilijasto i zato je odabir pao na jednostavne muffine koje kasnije možemo ponijeti i na izlet ili ih spakirati za sutrašnji gablec na poslu. Na popisu namirnica u ovom receptu nalaze se, među ostalim sastojcima, i tri zrele banane pa je, zapravo, ova slastica idealna opcija kada trebate potrošiti ono voće koje vas već dugo gleda iz zdjele ili hladnjaka.

image
Dmp/Getty Images

Umjesto banana, ovdje možete koristiti i, primjerice, ribane jabuke. Muffini će i dalje biti sočni, a tako pripremljeni mogu poslužiti i kao baza za neke složenije slastice, poput primjerice, bogatih cupcakesa. Samo im dodajte kremu po želji (čokoladni ganache zvuči baš dobro), dodatno ih pospite mljevenim lješnjacima, orasima ili drugim orašastim plodovima i dobili ste slasticu za koju će vas svi tražiti recept.

image
Marko Miscevic/Cropix/

Osim muffina, od ove smjese možete napraviti i klasičan biskvit pa ga ukrasiti po želji ili mu, prije nego ćete ga ubaciti u pećnicu, obogatiti voćem po želji. U svakom slučaju, ovo je jedan od onih recepata koje vrijedi spremiti, jer biskvit uvijek ispada sočan, mekan i ukusan, u kojoj god formi ga pripremili.

SOČNI CRNO BIJELI MUFFINI

*1 šalica = 250 ml

Trebat će vam:

120 g maslaca sobne temperature

1 šalica šećera

1 jaje

1 žličica ekstrakta vanilije

3 banane

1 i 1/2 šalica glatkog brašna

1 žličica praška za pecivo

1 žličica sode bikarbone

prstohvat soli

šalice kakaa

Priprema:

Izmiksajte banane. U njih umiješajte šećer, jaje, vaniliju. Dodajte prosijano, brašno, prašak za pecivo, soda bikarbonu i sol. Umiješajte u banane. Po želji, odvojite pola smjese pa umiješajte kakao, a u drugi dio bez kakaa dodajte komadiće čokolade. U oblik za pečenje muffina stavite papirnate oblike. Ugrijte pećnicu na 170 °C. Smjesu podijelite u kalupe i pecite četrdesetak minuta. Ohladite u kalupima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. prosinac 2024 07:22