![Aligator gar](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/12/19/k_35922592_640.jpg)
Trebat će vam:
1 veća orada provansalske trave (timijan, bosiljak, origano...) sol papr maslinovo ulje listovi peršina i celera sivi pinot |
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/9/6/8/9-MM_MP-1.jpg)
Priprema:
Riba se očisti i položi na aluminijsku foliju, a zatim se zareže sa svake strane na tri mjesta po tijelu (kako bi bolje prodrli začini). Ribu natrljamo začinima, obilno solju i paprom čak i oko glave i škrga. Sve se polije maslinovim uljem, a sa strane se obloži listovima celera i peršina. Dobro se zamota, a zatim stavlja peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C, i to 20 minuta. Na kraju polijemo sivim pinotom i uz otvorenu foliju sve zapečemo još pet minuta.
Isprobajte i šalšu od pomidora, paštu fažol, rižoto s tikvicama te špagete s dagnjama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....