Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 4 orade (250-300 g/kom)
- 400 g svježe blitve
- 200 g krumpira
- 50 ml vina
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- 1 češanj češnjaka
Priprema
1. korak
Oradu očistimo od ljusaka i iznutrica, operemo,posušimo. Krumpir ogulimo, narežemo na ploškice te stavimo kuhati u puno slane vode, blitvu operemo, očistimo te usitnimo i blanširamo u kipućoj slanoj vodi (prvo stavljamo bijele rubove a kasnije zelene, jer bijelima treba više vremena da omekšaju).
2. korak
Ribu nasolimo iznutra prema van i stavimo peći na ugrijanu tavu ili na grill tavu. Češnjak usitnimo i stavimo u veći lonac, dodamo blanširamo blitvu i krumpir i dobro promiješamo, podlimo vinom i začinimo.
Recept restorana Basilico, Zagreb
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....