Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 400 g orrechieta
- 4 čenjeva češnjaka
- 1 mali chilli
- 200 g kranjske kobasice
- 100 g brokule
- 50 ml maslinova ulja
- 2 žlice usitnjenih pelata
- 2 dcl bijelog vina
- svježe mljeveni sol i papar
- pstohvat sjemenki anisa
Priprema
1. korak
U kipuću slanu vodu stavimo orecchiete, a na tavu na vrućem maslinovom ulju prepržimo češnjak.
2. korak
Kad je postigao smećkastu boju dodamo kobasice i brokulu narezanu na komadiće, chilli papričicu. Nakon toga dodajemo bijelo vino i prstohvat sjemenki anisa koje prepržimo još koju minutu.
3. korak
Nakon što je tjestenina kuhana “al dente” dodajemo je ostalim sastojcima u tavi, zajedno s pelatima i preostalim maslinovim ulje. Kuhamo još nekoliko minuta dok se svi sastojci ne povežu.
Restaurant Lido, chef kuhinje Raul Lajtman
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....