PROBAJ OVO

Osim krafni, Međimurci za vrijeme maškara rade slane ljepance i slatke fanjke, imamo recepte

 Jerko Rajher/
Jerko Rajher iz čakovečkog restorana Stari grad otkrio nam je recepte za tradicionalne ljepance i fanjke

Za ljepance će vam trebati:

500 g brašna
1 žličica soli
2 žličice šećera
2 velike žlice kosane masti
1 jaje
2 žlice vrhnja
Vode po potrebi

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto, razvaljajte na 1 centimetar debljine, oblikujte i pecite u pećnici na 180-200 stupnjeva dok ne poprime lijepu boju.

image
Jerko Rajher/

Za fanjke će vam trebati:

4 žumanjka
2 žlice vrhnja
1 žlica šećera
1 žlica ruma
glatko brašno po potrebi

Priprema:

Od navedenih sastojaka umijesite tijesto tvrdo kao za rezance. Razvaljajte jako tanko, oblikujte i pecite u vrućem ulju.

image
Jerko Rajher/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2024 08:43