SLATKO I ZASITNO

Osim punjenja od šljiva i marelica, knedle možete napraviti i s omiljenim čokoladnim namazom

 Badmanproduction/Getty Images/istockphoto
Koristite što kvalitetniji namaz kako bi knedle bile što ukusnije ili ga, ako imate vremena, napravite sami od čokolade i lješnjaka

Trebat će vam:

500 g kuhanog krumpira

200 g oštrog brašna

50 g maslaca

1 jaje

namaz od čokolade

krušne mrvice

sol

50 g maslaca za krušne mrvice

1 šaka mljevenih ili grubo usitnjenih tostiranih lješnjaka

Priprema:

Krumpir skuhajte u kori, očistite i protisnite. Pustite da se kratko ohladi pa dodajte brašno i jaje te malo soli. Zamijesite meko tijesto. Napravite jednake kuglice i dlanom ih spljoštite pa u sredinu stavite žlicu namaza od čokolade. Dobro zatvorite svaku kuglicu i kuhajte u kipućoj vodi 10-ak minuta. U tavi otopite maslac, dodajte krušne mrvice i sitno sjeckane, tostirane lješnjake. Uvaljajte kuhane knedle u mrvice i lješnjake, i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 17:23