Atraktivno i fino

Osim što ima prekrasnu boju, risotto sa šafranom savršeno je kremast i jako ukusan

Dobra hrana i Papavero u novim nastavcima našeg video specijala donose vam detaljan prikaz izrade jednog od najpoznatijih talijanskih klasika - rižota! Ovaj put radimo ga s najskupljim začinom na svijetu

U zagrebačkom Papavero Pizza & Food Labu, vlasnica Ana Uremović Longobardi, koja je stekla bogato iskustvo pripreme talijanskih klasika u različitim tipovima restorana u Veneciji, Bibioneu i Trevisu, otkrila nam je tajnu pripreme pravog talijanskog rižota koju nam je pokazala kroz ukupno sedam recepata u velikom specijalu koji je pripremila samo za Dobru hranu.

image

Ana Uremović Longobardi, chefica restorana Papavero Pizza & Food Lab na zagrebačkim Mlinovima

Berislava Picek/Cropix

Uz njene upute već smo naučili pripremu i dobre savjete za:

• risotto s više vrsti svježih gljiva i sušenim vrganjima - POGLEDAJTE VIDEO,

• risotto sa smokvama i pršutom - POGLEDAJTE VIDEO,

• risotto sa škampima - POGLEDAJTE VIDEO,

• risotto s kruškom i gorgonzolom - POGLEDAJTE VIDEO,

• risotto prosecco - POGLEDAJTE VIDEO

• te risotto s bučom i pancetom - POGLEDAJTE VIDEO.

U novom i posljednjem nastavku specijala izrade risotta pripremamo risotto s najskupljim začinom na svijetu - šafranom.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

I ne zaboravite, ono što je važno kod pripreme svakog rižota je, ističe Ana, da rižu podlijevamo malo po malo, najbolje temeljcem, i da ga - jednom kad ga skinemo s vatre - mantekiramo maslacem i sirom te odmah poslužimo! Kod risotta sa šafranom je također važno prethodno namočiti šafran kako bi risotto imao čim ljepšu boju.

Pogledajte video pripremu!


Veliki specijal posvećen risottu po receptima Ane Uremović Longobardi pronađite u novom broju magazina Dobra hrana!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. prosinac 2024 13:53