U zagrebačkom Papavero Pizza & Food Labu, vlasnica Ana Uremović Longobardi, koja je stekla bogato iskustvo pripreme talijanskih klasika u različitim tipovima restorana u Veneciji, Bibioneu i Trevisu, otkrila nam je tajnu pripreme pravog talijanskog rižota koju nam je pokazala kroz ukupno sedam recepata u velikom specijalu koji je pripremila samo za Dobru hranu.
Uz njene upute već smo naučili pripremu i dobre savjete za:
• risotto s više vrsti svježih gljiva i sušenim vrganjima - POGLEDAJTE VIDEO,
• risotto sa smokvama i pršutom - POGLEDAJTE VIDEO,
• risotto sa škampima - POGLEDAJTE VIDEO,
• risotto s kruškom i gorgonzolom - POGLEDAJTE VIDEO,
• risotto prosecco - POGLEDAJTE VIDEO
• te risotto s bučom i pancetom - POGLEDAJTE VIDEO.
U novom i posljednjem nastavku specijala izrade risotta pripremamo risotto s najskupljim začinom na svijetu - šafranom.
I ne zaboravite, ono što je važno kod pripreme svakog rižota je, ističe Ana, da rižu podlijevamo malo po malo, najbolje temeljcem, i da ga - jednom kad ga skinemo s vatre - mantekiramo maslacem i sirom te odmah poslužimo! Kod risotta sa šafranom je također važno prethodno namočiti šafran kako bi risotto imao čim ljepšu boju.
Pogledajte video pripremu!
Veliki specijal posvećen risottu po receptima Ane Uremović Longobardi pronađite u novom broju magazina Dobra hrana!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....