NA ŽLICU

Osim u salati, kombinacija lignji i krumpira dobro funkcionira i u ovom gustom gulašu

 Shutterstock/Shutterstock
Obožavamo ih hrskave pržene, ali posebno su ukusne i u gustom gulašu s krumpirom

Trebat će vam:

500 g liganja

200 g krumpira

1 glavica luka

2 mrkve

3 režnja češnjaka

100 ml bijelog vina

temeljac

sol i papar

začinsko bilje po želji

4 žlice pelata

maslinovo ulje

Priprema:

Na maslinovu ulju pirjajte sitno nasjeckan luk. Kada postane staklast, dodajte sitno kosani češnjak, sitno rezanu mrkvu i kratko pirjajte. Dodajte lignje, koje ste najprije narezali, i dobro promiješajte, pustite da se malo zapeku, a zatim dodajte vino. Kuhajte desetak minuta, začinite soli, paprom i začinskim biljem po želji (timijan, malo ružmarina...) pa dodajte krumpir, pelate i temeljac. Kuhajte oko 40 minuta i poslužite uz prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 09:00