RECEPT DOBRE HRANE

Oslić ala bakalar

 Mario Kučera / Hanza Media
2 veća oslića
1 žličica papra u zrnu
4 lovorova lista
1 luk
sol
6 većih krumpira
par češnjeva češnjaka
vezica peršinova lista
maslinovo ulje
2 dl bijelog vina

17112016
RIBA
Foto Mario Kucera
Mario Kučera / Hanza Media

Oslić stavite u lonac s paprom, ružmarinom, lukom i malo soli, ulijte vodu i kuhajte dok riba ne bude gotovo kuhana. Možete dodati po želji korjenasto povrće. Izvadite oslić iz temeljca koji ćete dodati tijekom kuhanja. Krumpir ogulite i narežite na šnite od pola centimetra pa ga kuhajte oko 12 minuta. Dok se krumpir kuha ribu dobro očistite od kostiju. U lonac stavite malo maslinova ulja pa složite red krumpira, red ribe, sjeckani češnjak iIi peršinov list, zalijte temeljcem i s malo vina pa ponovite dok ne iskoristite sve sastojke. Kuhajte oko 20 minuta, začinite solju i paprom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 13:05