Jer volimo ribu

Oslić iz tave s povrćem sve je što nam treba kad nam se ne jede meso

 Fudio/Getty Images/istockphoto
Želite li isprobati nešto novo, ovo je recept u koji vrijedi uložiti malo truda

Priprema: 25 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 2

Sastojci:

  • 500 g fileta oslića
  • prstohvat soli
  • 4 žlice maslinova ulja
  • žlica maslaca
  • 1 glavica luka
  • malo bijelog vina
  • pola glavice koromača
  • 1 konzerva pelata
  • 2-3 žlice ocijeđenih maslina
  • papar

Priprema

U dubokoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte dvije žlice maslinova ulja i stavite pirjati luk narezan na ploške. Kad malo povene, dodajte na ploške narezan koromač i pustite da se kratko peče.

Podlijevajte bijelim vinom dok ne omekša.

Ubacite masline i konzervu usitnjenih pelata, pustite da se kratko krčka. Popaprite po želji.

Filete oslića posušite i posolite. U tavi zagrijte maslinovo ulje pa na srednje jakoj vatri pecite filete oko pet minuta. Pred kraj pečenja dodajte maslac pa polijevajte filete mješavinom otopljenog maslaca i maslinova ulja.

Poslužite na povrću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 17:41