Oslić s kaparima i bijelim vinom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 1/2 kg oslića
  • 2 lovorova lista
  • sol
  • 2 jušne žlice maslinova ulja
  • 1 jušna žlica bijelog vinskog octa
  • 5 zrna papra
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 čajne žlice kapara
  • 1 dl bijelog suhog vina
  • 2 žlice škroba
  • 25 g maslaca

Priprema

1. korak

U vruću vodu stavite maslinovo ulje, papar, sol, 2 režnja češnjaka, ocat, lovorov list i očišćenu ribu (ako je bila zaleđena, prvo je odledite) i kuhajte desetak minuta. Kuhanu ribu izvadite na tanjur i odvojite na dvije polovice bez kosti. U drugoj posudi rastopite maslac i dodajte češnjak te ga kratko propržite (30 sekundi).

2. korak

Dodajte kapare i zalijte s pola šalice ribljeg temeljca (voda u kojoj se kuhala riba). Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta pa dodajte vino. Nakon 2 minute dodajte škrob i miješajte na laganoj vatri još 1 min. Ribu prelijte umakom i servirajte uz kuhani krumpir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 13:08