Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 1/2 kg oslića
- 2 lovorova lista
- sol
- 2 jušne žlice maslinova ulja
- 1 jušna žlica bijelog vinskog octa
- 5 zrna papra
- 4 režnja češnjaka
- 2 čajne žlice kapara
- 1 dl bijelog suhog vina
- 2 žlice škroba
- 25 g maslaca
Priprema
1. korak
U vruću vodu stavite maslinovo ulje, papar, sol, 2 režnja češnjaka, ocat, lovorov list i očišćenu ribu (ako je bila zaleđena, prvo je odledite) i kuhajte desetak minuta. Kuhanu ribu izvadite na tanjur i odvojite na dvije polovice bez kosti. U drugoj posudi rastopite maslac i dodajte češnjak te ga kratko propržite (30 sekundi).
2. korak
Dodajte kapare i zalijte s pola šalice ribljeg temeljca (voda u kojoj se kuhala riba). Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta pa dodajte vino. Nakon 2 minute dodajte škrob i miješajte na laganoj vatri još 1 min. Ribu prelijte umakom i servirajte uz kuhani krumpir.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....