Trebat će vam:
1 ili 2 lisnata tijesta
200 g šampinjona
1 jaje
100 ml slatkog vrhnja
ostaci piletine ili oko 300 g kuhane/pečene piletine
1 luk
2 režnja češnjaka
1 žličica timijana
1 žličica senfa
100 g ribanog sira
sol i papar
maslac
Priprema:
Maslacem premažite male kalupe ili jedan veliki. Na malo maslinova ulja pirjajte najprije luk, pustite da se zastakli, a zatim dodajte šampinjone. Pirjajte dok ne poprime boju. Dodajte češnjak, kuhajte još minutu pa dodajte timijan i žličicu senfa. Ubacite komadiće piletine, pomiješajte, začinite solju i paprom i maknite s vatre. U posudi pomiješajte slatko vrhnje i jaje. Začinite solju i paprom. Lisnato tijesto narežite na veličinu koja stane u više manjih ili jedan veći kalup. Na svaki komad lisnatog stavite nadjev i dodajte malo smjese od slatkog vrhnja i jaja. Po vrhu možete posipati ribanim sirom. Pecite na 180°C oko 30 do 40 minuta. Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....