Trebat će vam:
500 g tjestenine
10 g maslaca
200 ml umaka od rajčice
1 crvena paprika
1 tikvica ili drugo povrće po želji
3 žlice svježeg sjeckanog peršina
2 pakiranja mozzarelle
Sol, papar
Ostaci piletine ili drugog pečenja
Priprema:
Tjesteninu najprije kratko prokuhajte, oko dvije do tri minute, a zatim je prebacite u vatrostalnu posudu koju ste najprije premazali maslace. U posebnoj zdjelici pomiješajte umak od rajčice, malo maslinova ulja, začine po želji, sol, papar i prstohvat šećera. Dobiveni umak dodajte tjestenini. Piletinu ili drugo meso koje vam je ostalo nasjeckajte na kockice. Isto učinite i s povrćem pa sve zajedno pomiješajte s tjesteninom. Na kraju pospite mozzarellom i pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok ne poprimi lijepu zlatnu boju.
BRZI PONEDJELJAK
Ostatke od pečenja ubacite u ovaj sjajan složenac s tjesteninom i povrćem
Bez obzira na količinu ostataka, ovaj složenac s tjesteninom uvijek će biti dobra ideja
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....