RUČAK U 20 MINUTA

Ostatke pečenja upakirajte u slasne, ljute tortilje sa sirom i povrćem

 George Dolgikh/
Osim ostataka pečenja, u tortilje možete staviti i pečenu piletinu ili čak tunu iz konzerve

Trebat će vam:

Tortilje

300 g ostataka pečenja, pilećih prsa ili tune

3 žlice umaka od rajčice

100 g ribanog sira

1 manja glavica luka

1 paprika

Prstohvat čilija u prahu

Sol

Priprema:

Luk nasjeckajte na sitno pa ga kratko pirjajte na malo ulja. Pustite da poprimi boju, a zatim dodajte papriku koju ste također prethodno nasjeckali. Pirjajte još 3-4 minute, dodajte sitno sjeckanu piletinu, ostatke pečenja ili tunu. Promiješajte i dodajte umak od rajčice, začinite čilijem, soli i paprom. Po potrebi dodajte vode. Pirjajte još kratko, a zatim dobivenom smjesom premažite jednu tortilju. Pospite sirom, preklopite drugom tortiljom i pecite na dobro zagrijanoj tavi. Pažljivo okrenite i zapecite i s druge strane. Poslužite uz salatu po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 00:04