PROVJERENI RECEPT

Osvježavajući gin-tonic Vedrana Gulina s dehidriranim listom smokve za ljetne večeri

Zagreb, 290720.
Jela i pica od smokve koja su pripremili Vedran Gulin i Vid Nikolic.
 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Vedran Gulin predstavio nam je zanimljiv koktel s listom smokve koji možete napraviti i kod kuće

1 dl gina
3 dl tonica
pakiranje želatine
voda
sušeno lišće smokve
naribana korica limuna

image
Zagreb, 290720.
Jela i pica od smokve koja su pripremili Vedran Gulin i Vid Nikolic.
Foto: Marko Miscevic/CROPIX
Marko Miscevic/Cropix/Cropix
image
Zagreb, 290720.
Jela i pica od smokve koja su pripremili Vedran Gulin i Vid Nikolic.
Foto: Marko Miscevic/CROPIX
Marko Miscevic/Cropix/Cropix
image
Zagreb, 290720.
Jela i pica od smokve koja su pripremili Vedran Gulin i Vid Nikolic.
Foto: Marko Miscevic/CROPIX
Marko Miscevic/Cropix/Cropix


Omekšajte pakiranje listića želatine u hladnoj vodi pet minuta. Procijedite želatinu i prelijte s 0,5 dcl vruće vode. U lončiću pripremite gin-tonic. Dobro promiješajte želatinu da se otopi u vrućoj vodi i ulijte u gin-tonic. Razdijelite u posude i ostavite u hladnjaku da se žele stisne. Lišće smokve osušite na zraku ili na najnižoj temperaturi u pećnici. Sušene listove u mužaru usitnite u prah pa njime prilikom serviranja posipajte žele i naribajte malo korice limuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 17:52