Za tijesto će vam trebati:
3 jaja
150 g šećera
100 ml ulja
120 g glatkog brašna
150 g mljevenog maka
pola praška za pecivo
Za kremu od limuna:
3 velika jaja
150 g šećera
2 vanilin šećera
prstohvat soli
korica jednog limuna
sok dva limuna
50 g omekšalog maslaca
Za dekoraciju:
100 g tostiranih badema
Trebat će vam:
Odvojite žumanjke od bjelanjka. Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg te maknite sa strane. U žumanjke dodajte šećer i ulje te miksajte dok se ne zapjeni. Umiješajte mak, brašno i prašak za pecivo. Na samom kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjka. Smjesu izlijte u kalup i pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih. Dok se biskvit peče, pripremite kremu. U posudu za kuhanje stavite jaja, šećer i ostale sastojke. Dobro ih pjenjačom sjedinite. Stavite na laganu vatru i uz neprestano miješanje kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Maknite s vatre i u toplo umiješajte omekšali maslac. Kremu prekrijte prozirnom folijom da se ne stvori kožica i pustite da se ohladi. Ohlađene kolačiće prerežite na pola, biskvit namažite kremom po sredini i po gornjoj površini. Ukrasite listićima tostiranog badema
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....