OVO MORATE PROBATI

Otkad smo isprobali ovaj sočan biskvit kolač s makom i kremom od limuna neprestano mu se vraćamo

 Berislava Picek/Cropix/
Naša Slavica Šagolj osmislila je recept za jednostavan, a sočan biskvit s makom pa ga spojila s neodoljivom kremom od limuna

Za tijesto će vam trebati:

3 jaja
150 g šećera
100 ml ulja
120 g glatkog brašna
150 g mljevenog maka
pola praška za pecivo

Za kremu od limuna:

3 velika jaja
150 g šećera
2 vanilin šećera
prstohvat soli
korica jednog limuna
sok dva limuna
50 g omekšalog maslaca

Za dekoraciju:

100 g tostiranih badema

Trebat će vam:

Odvojite žumanjke od bjelanjka. Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg te maknite sa strane. U žumanjke dodajte šećer i ulje te miksajte dok se ne zapjeni. Umiješajte mak, brašno i prašak za pecivo. Na samom kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjka. Smjesu izlijte u kalup i pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih. Dok se biskvit peče, pripremite kremu. U posudu za kuhanje stavite jaja, šećer i ostale sastojke. Dobro ih pjenjačom sjedinite. Stavite na laganu vatru i uz neprestano miješanje kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Maknite s vatre i u toplo umiješajte omekšali maslac. Kremu prekrijte prozirnom folijom da se ne stvori kožica i pustite da se ohladi. Ohlađene kolačiće prerežite na pola, biskvit namažite kremom po sredini i po gornjoj površini. Ukrasite listićima tostiranog badema

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 11:50