BRO I UKUSNO

Ova fritata od mrkih trubača, lisičica i vrganja idealan je doručak, ručak ili večera

 Berislava Picek/Cropix
Mogućnost kombiniranja raznih šumskih gljiva u jelima kao što su sendviči, fritate ili gulaši doista su neograničene

Priprema:

Prvo smo na malo maslinova ulja i maslaca, na jačoj vatri pa otprilike tri minute pržili očišćene i narezane trubače, lisičice i jedan srednji vrganj. Dodali smo im na tanke ploškice narezan jedan češanj češnjaka, peršinov list, svježi timijan, par listića kadulje, promiješali i još malo popržili. Sve smo posolili i popaprili te preko svega iscijedili sok jednog limuna. Zatim smo u željeznoj tavi ili plićoj posudi koja može u pećnicu, zagrijali još dvije žlice maslinova ulja i kockicu maslaca. Pola gljiva pomiješali smo s četiri lagano razmućena jaja i stavili kratko na vatru, dok se fritata nije počela formirati. Maknuli smo je s vatre, prekrili ostatkom gljiva te ubacili u pećnicu zagrijanu na 230 °C, na minutu-dvije, te poslužili.

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 11:24