RUČAK NA ŽLICU

Ova jednostavna juha s porilukom i krumpirom mogla bi se svidjeti čak i onima koji izbjegavaju poriluk

 Alleko/Getty Images/istockphoto
Za pripremu ove juhe trebat će vam tek nekoliko jednostavnih sastojaka, a bit će dobra ideja kada se zaželite finog ručka na žlicu

Trebat će vam:

2 manja ili 1 veći poriluk

3 mrkve

1 komad celera

2 korijena peršina

2 veća krumpira

sol i papar

1 lovorov list

1 šaka svježeg peršina

drugo povrće po želji

maslinovo ulje

Priprema:

Dobro zagrijte maslinovo ulje pa dodajte poriluk nasjeckan na kolutiće. Pustite da malo poprimi boju, a zatim dodajte i ostatak povrća koje ste prethodno očistili i nasjeckali. Prelijte temeljcem ili vrućom vodom i pustite da se kuha dok ne omekša povrće. Začinite soli, paprom i lovorovim listom. Kad je jelo gotovo, dodajte i sitno sjeckani peršin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. listopad 2024 23:47