BRZO I SLASNO

Ova jednostavna pita s lisnatim tijestom, rajčicama i krem sirom dobra je ideja za brzi ručak

 Albinabougartchev
Osim krem sira, kao podlogu možete koristiti i ricottu ili neki drugi sir po želji

Trebat će vam:

500 g svježih rajčica
250 g krem sira
1 režanj češnjaka
1 grančica timijana
1 pakiranje lisnatog tijesta
200 g mozzarelle
bosiljak
sol, papar
maslinovo ulje

Priprema:

Rajčice najprije narežite na kolutove i stavite ih na papir za pečenje. Pustite da stoje oko 10 minuta. Za to vrijeme pomiješajte krem sir, protisnuti češnjak, dvije žlice maslinova ulja, sol i papar. Dodajte i malo timijana. Dobivenom smjesom premažite lisnato tijesto, ali svakako ostavite dva prsta širine praznog tijesta sa svake strane. Na kremastu podlogu dodajte rajčice u jednom sloju, prazne rubove preklopite preko rajčica i još jednom sve lagano poprskajte maslinovim uljem. Pecite na 200 stupnjeva oko pola sata ili dok tijesto nije gotovo. Izvadite iz pećnice i po vrhu rasporedite mozzarellu i pospite svježim bosiljkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 09:06