ŠTO KUHATI?

Ova jednostavna tjestenina s rajčicom idealna je za brzi ručak usred tjedna

 Deposit Photos/
Na one dane kada ne znate što kuhati, pripremite nekoliko rajčica ili pelate, zakuhajte vodu za paštu i ručak je već na pola gotov

Trebat će vam:

3 - 4 rajčice ili 1 konzerva pelata

1 šaka svježeg bosiljka

1 luk

3 - 4 režnja češnjaka

1 žličica šećera

Sol i papar

Maslinovo ulje

Tjestenina

Priprema:

Na malo maslinova ulja najprije pirjajte sitno nasjeckani luk. Kada poprimi boju, dodajte češnjak i pirjajte još minutu pa ubacite nasjeckanu rajčicu ili pelate. Dodajte sol, papar i šećer. Kuhajte dok povrće ne omekša. Za to vrijeme stavite kuhati tjesteninu. Kada je skoro gotova, u umak dodajte 3 žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina i ubacite tjesteninu. Promiješajte, kuhajte kako bi se tjestenina skuhala i poslužite posipano omiljenim sirom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 20:41