Tako dobra

Ova juha od gljiva i cvjetače sa starim kruhom grije i kad je najhladnije

 Arx0nt/Getty Images/istockphoto
Ako ste se zaželjeli konkretnijeg jela "na žlicu", ovaj recept kao stvoren je za obrok iza kojega vam ne treba glavno jelo

Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 manja glavica cvjetače
  • 2 šake šampinjona
  • 2 grančice timijana
  • povrtni temeljac ili voda
  • sol i papar
  • 4-5 kriški starog kruha
  • 1 žličica senfa
  • 1 šaka ribanog aromatičnijeg sira po želji
  • 1 žlica maslaca
  • ulje

Priprema:

U dubljoj posudi zagrijte maslac i žličicu ulja. Na to dodajte sitno sjeckani luk, pustite da se zažuti pa dodajte i protisnuti češnjak. Ubacite očišćenu cvjetaču, pirjajte 2-3 minute pa dodajte očišćene šampinjone. Pirjajte dvije minute, a zatim dodajte timijan, sol i papar. Dodajte temeljac ili vodu toliko da prekrije sastojke i kuhajte dok sve ne omekša. Za to vrijeme stari kruh nasjeckajte na kockice. U većoj posudi pomiješajte 2-3 žlice maslinova ulja, jednu žličicu senfa i ribani sir po želji. Ubacite kockice kruha i sve dobro promiješajte. Prebacite u posudu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje i pecite na 200 stupnjeva 10-ak minuta. Kad je povrće omekšalo, miksajte ga štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu juhu. Poslužite je uz pečeni kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 19:00