Kako dobro

Ova lisnata pita s mladim lukom i špinatom prija topla i hladna, ali i dan poslije

 Rimma_bondarenko/Getty Images/istockphoto
Za manje od sat vremena na stolu možete imati jelo o kojem ćete, još dok ga jedete, razmišljati kako ga brzo treba ponoviti

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 30 minuta • Porcije: 2-4

Trebat će vam:

1 pakiranje lisnatog tijesta
1 vezica mladog luka
300 g špinata
1 čašica kiselog vrhnja
2 jaja
3-4 žlice mlijeka
prstohvat timijana
ribani sir po želji
sol i papar
ulje

image
Rimma_bondarenko/Getty Images/istockphoto

Priprema:

Na ulju kratko pirjajte sitno sjeckani mladi luk. Pred kraj, nakon otprilike 5 minuta, dodajte mu špinat i pustite samo da povene. Začinite timijanom, soli i paprom. Pustite da se ohladi. U posebnoj posudi pomiješajte kiselo vrhnje, jaja i mlijeko, dodajte i ribani sir po želji (ostavite dio i za kraj), začinite soli i paprom. Dodajte mladi luk i špinat. U kalup za pitu stavite lisnato tijesto, izbodite ga vilicom i pecite na 200 stupnjeva 10-ak minuta. Izvadite i, ako se dno napuhalo, dodatno ga izbodite pa prelijte smjesom s mladim lukom. Pospite s još malo ribanog sira. Pecite 30-ak minuta na 200 stupnjeva ili dok ne poprimi zlatnu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2024 06:42