NAPOKON PALIMO PEĆNICU

Ova meka i sočna peciva s malinama i pistacijom na svakom se druženju razgrabe u trenu, evo kako se rade

Slastičar Ivan Ergović pripremio je slatke zalogaje koji su idealni pripremu za kraj ljeta, dok još ima malina...

Svi obožavatelji dizanog tijesta s ovim receptom chefa Ivana Ergovića doći će na svoje: pripremite brašno, kvasac, začine i druge potrebne namirnice i bacite se na pripremu ukusnih čvorića s pistacijama i brzim džemom od malina.

image
Tajana Licul
image
Ivan Ergović

ČVORIĆI S PISTACIJAMA I MALINOM

Za tijesto:
370 g brašna
50 g šećera
12 g kvasca
1 g soli
5 g kardamoma
185 g mlijeka
1 jaje
65 g maslaca

image
Tajana Licul

Za premaz:
90 g mekog maslaca
90 g smeđeg muscovado šećera
5 g cimeta
45 g pistacija
Za brzi džem od malina:
250 g malina
85 g šećera
2 žlice limuna

image
Tajana Licul

Maline, šećer i sok od limuna pomiješajte i kuhajte 20-30 minuta na laganoj vatri dok se džem ne počne zgušnjavati. Maknite s vatre i pustite da se ohladi. U zdjelu za miksanje dodajte sve sastojke za tijesto, osim maslaca, i nastavkom za tijesto miješajte na niskoj brzini 10 minuta. Dodajte maslac narezan na kockice. Miksajte još 10-20 minuta na niskoj brzini dok tijesto ne postane glatko i ne odvoji se od stijenke. Tijesto premjestite u drugu posudu, prekrijte ga i pustite da se odmara dok se ne udvostruči. Dok čekate, napravite premaz tako što ćete omekšali maslac pomiješati sa smeđim šećerom i cimetom. Tijesto razvaljajte na dimenziju 40x40 cm, premažite smjesom od maslaca i šećera te pospite prženim i usitnjenim pistacijama. Tijesto izrežite na 12 trakica i svaku traku zavrnite pet do sedam puta oko njezine osi te dva puta oko dva, tri prsta kako biste napravili čvor. Pustite da se čvorići odmore i malo narastu, zatim u sredini napravite čašicu te u nju stavite džem od maline. Pecite na 180°C 10, 15 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 00:38