SAMO 4 SASTOJKA

Ova panna cotta s espressom jedan je od najjednostavnijih recepata na koje ćete danas naići

 Berislava Picek/Cropix
Za pripremu ovog deserta trebat će vam samo četiri sastojka. Najviše vremena oduzet će vam čekanje da se panna cotta ohladi

Trebat će vam:

125 ml espressa
50 g smeđeg šećera
370 ml vrhnja za šlag
1 žličica želatine u prahu

Priprema:

Svježe skuhan espresso pomiješajte sa šećerom. Miješajte kratko dok ne šećer ne otopi. Dodajte vrhnje za šlag i sve stavite na vatru da se lagano zagrije. Ne smije zakuhati. Pred samo vrenje maknite s vatre. Nekoliko žlica tople tekućine stavite u želatinu da se dobro otopi prema uputama na pakiranju. Vratite sve u istu posudu, dobro promiješajte te ulijte u čašice. Pustite da se dobro ohladi prije posluživanja. Prilikom serviranja dodajte koju žličicu svježe kuhane kave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 19:44