Trebat će vam:
6 kriški slanine
3 jaja
1 glavica zelene salate
1 manji ljubičasti luk
250 g pečenih pilećih prsa
200 g cherry rajčica
100 g plavog sira
1 avokado
80 ml crvenog vinskog octa
sok od pola limuna
1 režanj češnjaka
2 žličice Worcestershire umaka
1 1⁄2 žlice Dijon senfa
1 žličica šećera
60 ml vode
240 ml maslinova ulja
sol i papar prema ukusu
Priprema:
Skuhajte jaja, ostavite ih da odstoje 10 do 12 minuta, zatim ih ohladite, ogulite i narežite na kriške. Dok se jaja kuhaju, stavite slaninu u veliku duboku tavu, zapecite je na srednje jakoj vatri, ocijedite, izmrvite i ostavite sa strane. Luk narežite na ploške, a pečenu piletinu, avokado, sir i rajčicu na kockice. Podijelite narezanu zelenu salatu na pojedinačne tanjure. Na vrh stavite red slanine, jaja, piletine, rajčice, plavog sira, luka i avokada. U blender stavite vinski ocat, limunov sok, češnjak, Worcestershire umak, senf, šećer, vodu, ulje, sol i papar pa blendajte dok se ne napravi emulzija. Začinite salate.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....