KREMASTO

Ova sočna torta s jagodama jučer se razgrabila u trenu! Svi smo tražili recept i komad više!

 Berislava Picek/Cropix/
Donosimo vam provjeren recept za sočnu tortu s jagodama koja se našla i na našem stolu!

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 160g brašna
  • 130g šećera
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 30 g šećera s limunom ili korica limuna
  • + 3 bjelanjka s 30 g šećera s limunom ili korica limuna

Priprema:

U jednoj posudi izmiksajte sastojke za biskvit (jaja, šećer, brašno, pecivo, korica limuna i dodajte par zrna soli) Smjesu podijelite na dva djela. U prethodno namašten kalup za torte (26 cm) izlijte prvu polovicu smjese pecite na 180°C kojih 15 minuta.

U posebnoj posudi izmikajte tri bjelanjka sa šećerom, a za intenzivniji okus dodajte i malo naribane limunove korice. Lagano izlijte preko drugog djela smjese za biskvit pazeći da vam se ne pomiješaju smjese. Drugi biskvit pecite malo duže, kojih 20-25 minuta.

Za kremu:

  • 3 žumanjka
  • 500 ml mlijeka
  • 60 g gustina
  • 170 g šećera
  • 1 mahuna vanilije
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 700 g jagoda

Zakuhajte mljieko s vanilijom lagano mješajući ulijte smjesu od jaja, šećera i gustina. Kada se krema zgusne pustite da se ohladi do sobne temperature. U prethodno pripremljen šlag lagano umiješajte kremu

Donji dio biskvita premažite s polovicom kreme, rasporedite narezane jagode te prekrijte ostatkom kreme. Gore stavite drugi biskvit ( s bjelanjkom) I posipajte šećerom u prahu.

Dobar tek :)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 12:50