Trebat će vam:
300 g različitih gljiva
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
2 mrkve
100 g heljde
3 krumpira
Temeljac ili voda
2-3 žlice kiselog vrhnja
1 žličica crvene mljevene paprike
1 žličica timijana
svježi peršin
sol i papar
Priprema:
Heljdu skuhajte u vodi s malo soli, papra i lovorovim listom. Na malo ulja najprije pirjajte luk pa, kada omekša, dodajte protisnuti češnjak, a odmah zatim i gljive. Pirjajte pet minuta pa dodajte na kockice narezan krumpir i mrkvu. Dodajte temeljac ili vodu, timijan, crvenu papriku, sol i papar i kuhajte dok krumpir ne omekša. Dio odvojite i ubacite u blender pa vratite u lonac, a zatim umiješajte i kuhanu heljdu. Dodatno začinite po želji i na kraju poslužite sa žlicom kiselog vrhnja te posuto svježim peršinom.