Trebat će vam:
15 komada tjestenine u obliku školjke
500 g špinata
300 g ricotta sira
sol
muškatni oraščić
100 g naribane mozzarelle
2 češnja češnjaka
450 ml pirea od rajčica
100 ml povrtnog temeljca
žličica suhog origana
50 ml maslinovog ulja
150 g gauda sira
Priprema:
Špinat kratko blanširajte te ga narežite na tanke rezance. Stavite u veću posudu. Tjesteninu skuhajte do pola u puno vode posoljene po želji. Špinatu dodajte ricotta sir, sol, papar, muškatni oraščić, naribanu mozzarellu, naribani češnjak i origano. Sve dobro promiješajte. Dno tave obložite maslinovim uljem. Ulijte pire od rajčice i ravnomjerno ga rasporedite po tavi. Tjesteninu punite s prethodno pripremljenim nadjevom te školjku po školjku slažite u tavu. Ulite temeljac između tjestenine. Gaudu naribajte te posipajte po nadjevu. Tavu stavite u pećnicu te pecite na temperaturi od 180 stupnjeva dok se sir ne otopi i ne dobije zlatnu boju. Pečenu tjesteninu začinite svježim vlascem ili bosiljkom.