SKUHALI SMO

Ova zepečena pa punjena tjestenina sa sirom i špinatom ručak je koji jedva čekamo ponoviti

 Berislava Picek/Cropix/
Pripremite tjesteninu, sireve po želji, a ubaciti možete i kakav dodatan sastojak. Dobra ideja uvijek je malo slanine

Trebat će vam:

15 komada tjestenine u obliku školjke

500 g špinata

300 g ricotta sira

sol

muškatni oraščić

100 g naribane mozzarelle

2 češnja češnjaka

450 ml pirea od rajčica

100 ml povrtnog temeljca

žličica suhog origana

50 ml maslinovog ulja

150 g gauda sira

Priprema:

Špinat kratko blanširajte te ga narežite na tanke rezance. Stavite u veću posudu. Tjesteninu skuhajte do pola u puno vode posoljene po želji. Špinatu dodajte ricotta sir, sol, papar, muškatni oraščić, naribanu mozzarellu, naribani češnjak i origano. Sve dobro promiješajte. Dno tave obložite maslinovim uljem. Ulijte pire od rajčice i ravnomjerno ga rasporedite po tavi. Tjesteninu punite s prethodno pripremljenim nadjevom te školjku po školjku slažite u tavu. Ulite temeljac između tjestenine. Gaudu naribajte te posipajte po nadjevu. Tavu stavite u pećnicu te pecite na temperaturi od 180 stupnjeva dok se sir ne otopi i ne dobije zlatnu boju. Pečenu tjesteninu začinite svježim vlascem ili bosiljkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 19:35