Čokolada je mnogima omiljeni guilty pleasure. Kada bismo napravili anketu, vrlo vjerojatno bi od sto ljudi samo jedno ili dvoje reklo da mogu bez nje, no zato bi ona velika većina ponukana već i pitanjem o čokoladi svratila do prve trgovine i počastila se. Čokolada je, također, najčešći "stanovnik" naših smočnica, kuhinjskih ormarića i kredeneca, uredskih ladica. Kupovale su nam ih bake i mame za nagradu za dobru ocjenu u školi, potom smo si ih kupovali sami kada bismo htjeli pojesti nešto brzo a slatko, a danas je kupujemo svojim nećacima, djeci i unucima po naučenom obrascu. I kod većine izaziva ugodu i priziva lijepa sjećanja. Čokolada se, također, koristi i u mnogim slasticama, a dobiva se, kako vjerojatno znate, od zrna kakaovca.
Osim što je mnogi obožavaju čistu, bez dodataka, čokolada itekako prija i obogaćena, uz dodatke poput agruma, brusnice, višnje, cvjetova lavande, krupnu morsku sol, čili, bademe, karamel... Ako si želite zasladiti vikend, a volite čokoladne deserte, tada vam preporučamo ovaj lagani mousse po receptu Gordona Ramsay.
ČOKOLADNI AVOKADO MOUSSE
Trebat će vam:
2 avokada
3 žličice meda
50 g kakao praha
Priprema:
Ogulite dva avokada i izmiksajte ih u blenderu. Dodajte tri žličice meda i 50 grama kakao praha pa ponovno dobro izmiješajte. U slučaju da volite vaniliju, dodajte i sjemenke pola mahune ili žličicu ekstrakta vanilije. Miksajte sve zajedno dok ne dobijete homogenu smjesu.
Mousse dobro ohladite. Servirajte ga u čaše ili zdjelice pa prije posluživanja posipajte naribanom čokoladom, bobicama nara, listićima svježe mente, karameliziranim bademima ili čokoladnim bombonima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....