Recept koji volimo

Ovaj klasik talijanske kuhinje jednostavan je, a ukusan ručak gotov za manje od 20 minuta

 Bhofack2/Getty Images
Jela s tjesteninom uvijek su dobra opcija za dane kad nemamo puno vremena, a želimo jesti fino. Ovo je jedno od njih!

Priprema: 10 minuta
Kuhanje: 10 minuta
Porcija: 2

ŠPAGETI AGLIO E OLIO

Trebat će vam:
200 g špageta
4 češnja češnjaka, sitno narezana
4 žlice maslinovog ulja
1/2 žličice ljuskica čilija (ili po ukusu)
2 žlice svježeg peršina, sitno sjeckanog
sok 1/2 limuna
sol i svježe mljeveni crni papar
parmezan

Priprema:

Špagete skuhajte prema uputama na pakiranju i sačuvajte jednu šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala prije nego što je ocijedite. Zagrijte maslinovo ulje u tavi. Dodajte sitno narezani češnjak i pržite ga na laganoj vatri dok ne postane zlatnosmeđ. U tavu dodajte ljuskice čilija i kratko promiješajte da puste aromu, oko 30 sekundi. Ocijeđene špagete ubacite u tavu s češnjakom i čilijem. Lagano promiješajte dodajući, po potrebi, malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Umiješajte sjeckani peršin i, po želji, sok limuna. Dodajte sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu te posipajte parmezanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2024 09:19