LJETNI HIT

Ovaj put slobodno skuhajte previše sataraša jer postoje još 3 načina kako ga iskoristiti i sutra

 Berislava Picek/Cropix/
Naša suradnica Nastasja Chiara Petrić napravila je sataraš iz pećnice pa ga kombinirala u tri različita jela

Prije nekoliko godina pisala sam vam o šalši iz pećnice. To je bio apsolutni hit od recepta, kao i onaj za domaći kečap nekoliko godina prije. Što mi daje slobodu da zaključim da, kao i ja, obožavate recepte s rajčicama, pogotovo ljeti. Iskreno, za mene nema bolje namirnice i uvijek sam tužna kad joj se sezona bliži kraju pa se trudim maksimalno iskoristiti njezin vrhunac tijekom godine. I tako je nastao i ovaj recept.

Nezaobilazno mi je uz šalšu svake godine pripremiti i veće količine sataraša pa sam ga ovaj put napravila u pećnici i moram priznati da nije razočarao. Povrće možete narezati na krupne ili sitnije komade, a ovo je recept koji će vas dobro poslužiti. Trebaju vam tri velike paprike, veliki luk srebrenac, osam srednjih rajčica, pet češnja češnjaka, žlica kokosova šećera (ili običnog), puna žličica soli, žličica origana, malo papra i pozamašna količina maslinova ulja. Sve skupa dobro promiješajte na širokom i dubokom plehu te zapecite na 200°C oko 45, 50 minuta. Sataraš poslužite odmah, no možete ga poslužiti i poslije kad se ohladi. Zamrznite višak ili isprobajte jednu od tri ideja koje sam pripremila za vas.

SATARAŠ S KREMASTOM PALENTOM

image
Berislava Picek/Cropix/

TIKVICE PUNJENE SATARAŠOM

image
Berislava Picek/Cropix/

TOST SA SATARAŠOM I SLANIM SIROM

image
Berislava Picek/Cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 13:24