Osim što je sjajan dodatak različitim mesnim pečenjima i ribljim specijalitetima, prava je poslastica već i sam za sebe pa će vam tako kilogram mladog krumpira, malo dobrog ulja, soli i papra biti dovoljno za više nego slastan ručak. Posebno ga volimo i zbog činjenice da ga nije potrebno guliti, nego samo dobro oprati, a u prilog mu ide i brza termička obrada te slatkasti okus zbog kojeg se sjajno slaže i uz ovu slasnu piletinu.
Trebat će vam:
1 kg piletine, najbolje bataci i zabatci
1 kg mladog krumpira
7 žlica maslinova ulja
2 žlice meda
3 žličice senfa
1 limun
3 režnja češnjaka
2 grančice timijana
sol, papar
Priprema:
U većoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, sok jednog limuna, senf, med, sol i papar. U zdjelu dodajte mladi krumpir koji ste najprije dobro oprali i komade piletine pa sve dobro promiješajte kako bi se mješavina s limunom i medom uhvatila za sve dijelove piletine i krumpira. Prebacite ih u posudu za pečenje i, ako je potrebno, premažite je ostatkom mješavine. Između krumpira i piletine zataknite timijan, režnjeve češnjaka i ostatke limuna (ako ne koristite eko limun, koru dobro operite) koji ste ranije iscijedili. Pecite u pećnici na 200 stupnjeva poklopljeno 20 minuta, a zatim otklopite i pecite još 10 do 20 minuta, ovisno o veličini komada piletine. Na kraju pospite svježim peršinom i poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....