Priprema: 2 sata • Kuhanje: 15 minuta • Porcija: 2 - 4
Sastojci:
- 450 g pileće jetre
- mlijeko za namakanje
- 120 g brašna
- 1 veliki luk
- 125 ml suncokretova ulja
- sol i papar
Priprema:
Isperite pileća jetrica pa ih potopite u mlijeko na nekoliko sati. Zatim ih stavite u cjedilo i ponovno isperite pod mlazom vode. Posušite ih ubrusom i prepolovite.
U međuvremenu ogulite i narežite luk na kolutiće. Dodajte ulje u veliku tavu i pržite luk, često ga miješajući na srednjoj vatri dok ne dobije zlatnu boju. Šupljikavom žlicom izvadite luk u drugu zdjelu na papirnati ubrus, a ulje stavite sa strane.
U duboku zdjelu stavite brašno i u njega uvaljajte jetrica pa otresite višak. U veću tavu dodajte 3 - 4 žlice ulja koje ste odvojili i zagrijte na srednje jakoj vatri. Sada dodajte pobrašnjena pileća jetrica i pecite ih na srednje jakoj vatri u serijama, tako da ne prenatrpate tavu. Imajte pri ruci papirnati ubrus kako biste mogli pokupiti pečene komadiće brašna iz tave između dviju serija. Pecite 2 - 3 minute s obje strane. Pripazite na prskanje ulja, no nemojte do kraja pokriti poklopcem jer jetrica neće biti hrskava.
Prebacite na pladanj obložen ubrusom i odmah pospite solju i paprom. Poslužite uz pire krumpir.