Presočan ručak

Ovaj recept za pržena pileća jetrica s lukom vraća u djetinjstvo i traži porciju više

 Nelea Reazanteva/Getty Images/istockphoto
Kada bismo trebali izdvojiti nekoliko jela koja nas poput vremeplova vraćaju u vrijeme dok smo bili mlađi, onda je ovo jedno od njih

Priprema: 2 sata • Kuhanje: 15 minuta • Porcija: 2 - 4

Sastojci:

  • 450 g pileće jetre
  • mlijeko za namakanje
  • 120 g brašna
  • 1 veliki luk
  • 125 ml suncokretova ulja
  • sol i papar

Priprema:

Isperite pileća jetrica pa ih potopite u mlijeko na nekoliko sati. Zatim ih stavite u cjedilo i ponovno isperite pod mlazom vode. Posušite ih ubrusom i prepolovite.

U međuvremenu ogulite i narežite luk na kolutiće. Dodajte ulje u veliku tavu i pržite luk, često ga miješajući na srednjoj vatri dok ne dobije zlatnu boju. Šupljikavom žlicom izvadite luk u drugu zdjelu na papirnati ubrus, a ulje stavite sa strane.

U duboku zdjelu stavite brašno i u njega uvaljajte jetrica pa otresite višak. U veću tavu dodajte 3 - 4 žlice ulja koje ste odvojili i zagrijte na srednje jakoj vatri. Sada dodajte pobrašnjena pileća jetrica i pecite ih na srednje jakoj vatri u serijama, tako da ne prenatrpate tavu. Imajte pri ruci papirnati ubrus kako biste mogli pokupiti pečene komadiće brašna iz tave između dviju serija. Pecite 2 - 3 minute s obje strane. Pripazite na prskanje ulja, no nemojte do kraja pokriti poklopcem jer jetrica neće biti hrskava.

Prebacite na pladanj obložen ubrusom i odmah pospite solju i paprom. Poslužite uz pire krumpir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:05