U zagrebačkom Papavero Pizza & Food Labu, vlasnica Ana Uremović Longobardi, koja je stekla bogato iskustvo pripreme talijanskih klasika u različitim tipovima restorana u Veneciji, Bibioneu i Trevisu, otkrila nam je tajnu pripreme pravog talijanskog rižota koju nam pokazuje kroz sedam recepata u velikom specijalu koji je pripremila samo za Dobru hranu.
Uz njene upute već smo naučili pripremu i dobre savjete za risotto s više vrsti svježih gljiva i sušenim vrganjima, smokvama i pršutom, škampima, s kruškom i gorgonzolom te onaj s proseccom. U novom nastavku naše video škole pripreme ovog talijanskog klasika učimo kako pripremiti risotto s kraljicom jeseni - bučom.
I ne zaboravite, ono što je važno kod pripreme svakog rižota je, ističe Ana, da rižu podlijevamo malo po malo, najbolje temeljcem, i da ga - jednom kad ga skinemo s vatre - mantekiramo maslacem i sirom te odmah poslužimo!
I još jedan dobar trik: buču za ovaj risotto možete koristiti sirovu, a možete je prethodno skuhati ili ispeći kako bi bila kremoznija, a risotto imao lijepu narančastu boju.
Pogledajte video pripremu!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....