Za tijesto će vam trebati:
150 ml mlaćenice
21 g svježeg kvasca
3 žlice šećera
500 g glatkog brašna
pola žličice soli
170 g čvrstog jogurta
1 jaje
50 g otopljenog maslaca
prstohvat cimeta
3 žličice dehidriranog praha maline
Za nadjev:
150 g paste od kikirikija
100 g otopljene čokolade
1 žlica ekstrakta od vanilije
Za premazivanje:
med
voda
Priprema:
U mlaćenicu sobne temperature stavite izmrvljeni kvasac i šećer. Promiješajte i pustite da se zapjeni. Zapjenjeni kvasac stavite u posudu za miksanje te započnite proces miješanja nastavcima za tijesto. Dodajte jaje sobne temperature, a zatim i jogurt sobne temperature, sol, otopljeni maslac i malinu u prahu. Slijedi dodavanje brašna žlicu po žlicu. Kada ste sljubili sve sastojke, miješajte oko 15 minuta dok tijesto ne postane glatko i elastično. Ostavite tijesto u posudi u kojoj ste miješali, prekrite krpom i pustite da se lagano diže na sobnoj temperaturi. Važno je da se tijesto udvostruči, a za to je potrebno oko sat vremena.
Dok se tijesto diže pripremite nadjev. U posudu stavite pastu od kikirikija. Čokoladu otopite na pari i dodajte pasti. Miješajte dok se ne sjedine, na kraju ulijte ekstrakt vanilije.
Dignuto tijesto lagano premijesite na pobrašnjenoj podlozi i podijelite na četiri jednaka dijela. Najbolje u oblik loptice. Tavu prekrijte papirom za pečenje. Uzmite prvu lopticu, razvaljajte je u oblik pravokutnika dimenzija 25 x 15 cm. Na jedan dio stavite dio nadjeva, dok donji rub nožem ili plastičnom lopaticom izrežite u duge trake. Tijesto od strane nadjeva krenite lagano rolati prema izrezanom dijelu tijesta. Rolicu tijesta stavite uz rub tave. Isti postupak ponovite s ostale tri loptice tijesta. Napunjene rolice tijesta formirajte u krug. Pokrijte krpom i ostavite na toplom da se tijesto udvostruči. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 30-35 minuta. Netom izvađeni, još topli slatki kruh premažite rastopljenim medom s malo vode.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....