Priprema: 10 minuta
Kuhanje: 20 minuta
Porcija: 4
Trebat će vam:
1 glavica luka
1 češanj češnjaka
400 g šampinjona (ili nekih drugih gljiva)
4 krumpira
250 ml vrhnja za kuhanje
150 g sira gauda
stručak peršina
2-3 grančice majčine dušice
sol i papar
50 g maslaca
ulje
250 ml povrtnog temeljca
Priprema:
Nasjeckajte luk. Sitno nasjeckajte češnjak. Gljive očistite pa ih narežite. Krumpir ogulite i narežite na tanke prutiće. Ugrijte povrtni temeljac pa ubacite prutiće krumpira. Neka se skuhaju "al dente", odnosno ne do kraja. U dubljoj tavici, na maslacu i ulju dinstajte luk. Dodajte češnjak pa gljive. Začinite majčinom dušicom, solju i paprom. Dinstajte dok gljive ne puste vodu. Potom dodajte krumpir i nastavite dinstati pažljivo miješajući da ne zdrobite krumpir. Dodajte vrhnje za kuhanje, prodinstajte pa maknite s vatre. Začinite sjeckanim peršinom. Prije posluživanja, dok je jelo još toplo, pospite finije ribanim sirom i pustite da se otopi.
Slasna kombinacija
Ovaj složenac od krumpira, šampinjona i sira morate isprobati već danas
S kombinacijom krumpira, šampinjona i sira, već smo naučili, naprosto ne možete pogriješiti
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....