LAGANIJI OD LAZANJA

Ovaj sočan složenac od tikvica, mozzarelle i mljevenog mesa morate isprobati

 Veselovaelena
Ovaj složenac bit će laganiji od lazanja, a i sama priprema oduzet će vam daleko manje vremena

Trebat će vam:

400 g mljevenog mesa po želji

1 luk

3 režnja češnjaka

1 konzerva pelata

1 žličica šećera

4 manje ili 2 veće tikvice

400 g mozzarelle

Timijan, bosiljak svježi

Sol, papar

Maslinovo ulje

Priprema:

Tikvice najprije nasjeckajte na duguljaste tanke trake ili tanke kolutiće. Posolite ih i rasporedite po papiru za pečenje kako bi ispustile višak tekućine. Na dobro zagrijanom maslinovom ulju najprije pirjajte meso, pustite da poprimi boju pa dodajte luk i pirjajte oko 5 do 10 minuta. Zatim dodajte sitno sjeckani češnjak, a zatim i pelate. Dobro promiješajte i začinite timijanom i bosiljkom, žličicom šećera, soli i paprom po ukusu. Na dno posude stavite malo umaka, a zatim tikvice koje ste prethodno osušili papirnatim ubrusom. Tikvice rasporedite po cijeloj posudi. Na njih dodajte umak, a na umak mozzarellu. Slažite slojeve dok ne ostanete bez svih sastojaka. Na vrhu mora biti sir. Pecite na 200 stupnjeva 20 do 30 minuta ili dok se ne zarumeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 21:01