IDEJE ZA RUČAK

Ovaj tjedan kuhamo patlidžane na žlicu, pileći paprikaš, kremasti špinat i tikvice na dva načina

Osim toga, na meniju su i brzi gulaš i janjeći kotleti s krumpirom i graškom

Ovaj tjedan odlučili smo započeti lagano, pa nam je takav i ručak. Radimo salatu od pečenih tikvica u koju, prema želji i potrebi, dodajemo i i drugo pečeno povrće. Nastavljamo zatim kremastim špinatom uz omiljene dodatke, a kuhamo i patlidžan na žlicu. Brzi gulaš s krumpirom također je dio ovotjednog menija, baš kao i rezanci od tikvica s kozicama. I na kraju, za vikend ovog puta biramo slasna i bogata, a ne previše komplicirana jela pa smo tako odlučili pripremiti jednostavan pileći paprikaš i janjeće kotlete s krumpirom i graškom. Recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Salata od pečenih tikvica može biti hladno ili toplo predjelo, ali i glavno jelo. Dobro je začinite, poslužite uz tostirani kruh, a po želji u zdjelu uvijek možete ubaciti i malo pečenih paprika, patlidžana i drugog povrća.

SALATA OD PEČENIH TIKVICA

image
Silvia Nd/Getty Images

UTORAK

Klasik iz djetinjstva, kremasti špinat, ovog puta radimo na malo drugačiji način. Zaboravite brašno i vrhnje za kuhanje i iskoristite mascarpone sir pa jelo poslužite uz faširance, pohance ili samo pečeni, kuhani ili pire krumpir i jaje na oko.

image
Veselovaelena/Getty Images

KREMASTI ŠPINAT

SRIJEDA

Patlidžane volimo pohane, ali ih obožavamo ovako pripremljene na žlicu. Kremasto, gusto i bogato jelo odlično se slaže uz rižu i zdjelu salate.

PATLIDŽAN S RIŽOM NA ŽLICU

image
Haoliang/Getty Images

ČETVRTAK

Gulaš je jedno od onih jela zbog kojih se lonac prazni brže nego inače. Ova varijanta je brza i jednostavna, uz dodatak krumpira koji će juhu učiniti gušćom i zasitnom.

BRZI GULAŠ S KRUMPIROM I SVINJETINOM

image
Brebca/Getty Images

PETAK

Ako volite tjesteninu s kozicama, možda je sada pravo vrijeme da je pokušate napraviti s rezancima od tikvica. Kratko ih obradite na malo maslinova ulja, dodajte začine po želji pa poslužite s pečenim kozicama.

REZANCI OD TIKVICA S KOZICAMA

image
Wmaster890/Getty Images

SUBOTA

Gusti umak od piletine s rezancima, pire krumpirom ili rižom uvijek je dobra ideja za ručak kojem se uglavnom svi za stolom vesele. Dodatan je plus što se može napraviti u većoj količini pa dio spremiti i poslužiti za večeru ili sutrašnji ručak.

JEDNOSTAVAN PILEĆI PAPRIKAŠ

image
Andrey Zhuravlev/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Janjetinu ispecite na tavi, a zatim je poslužite s jedinim logičnim prilozima - krumpirom i graškom. Dodajte tome još i zdjelu sezonske salate i slastan nedjeljni ručak je spreman.

JANJEĆI KOTLETI S KRUMPIROM I GRAŠKOM

image
Bhofack2/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. rujan 2024 12:17