Gotovo pa da je sredina studenog i tržnice su pune zelenolisnog povrća, buče, cikle, poriluka... pa se tješimo jelima sa sezonskim namirnicama. I ovoga puta mislili smo na sve - one koji vole meso, one koji su više za "zeleno", one koji vole okuse tradicije i pomalo klasične okuse. I ovog je tjedna na meniju jedno riblje jelo, premda vam toplo preporučujemo da ribu češće uvrstite na jelovnik, pogotovo onu malu plavu... A tražite li inspiraciju za riblja jela na žlicu, uvijek je možete pronaći ovdje, dok od nje možete napraviti i ukusne namaze, kako smo vam pokazali i na ovoj poveznici.
Tjedan započinjemo jelom koje grije i tješi - varivom od poriluka, jednim od onih koje rijetko tko ne voli. Nakon toga, odlučili smo se za kremastu tjesteninu, koja je uvijek pobjednik brzo gotovih, a ukusnih jela. Sredina tjedan idealna je za jedan quiche, jelo koje možete jesti već isti dan, a ono što ostane iskoristiti za doručak ili gablec dan poslije. Sezona je gljiva, pa bi bilo doista šteta ne iskoristiti ih, a kako najlakše nego u rižotu gdje će najbolje doći do izražaja. U petak posegnite za klasikom britanske kuhinje, a u subotu se prisjetite dobrog starog recepta za domaću pizzu uz omiljene dodatke. Za kraj tjedna, počastite se pečenom šunkom, a sve što ostane, iskoristite u slasnim sendvičima, u salati, omletu...
PONEDJELJAK
Ovi sumorni jesenji dani kao da zovu da skuhamo lonac finog utješnog jela, pa zašto to ne bi bilo svileno varivo od poriluka, koje uz dodatak špeka ili kratko prženog hamburgera poprima još bolji karakter.
UTORAK
TJESTENINA S PILETINOM I ŠPINATOM U KREMASTOM UMAKU
Ova tjestenina u kremastom umaku idealna je za dane kad nemate više od pola sata vremena. Pritom, kod ovog jela najbolje je što piletinu možete zamijeniti s drugim mesom, pa čak i plodovima mora, već kako najviše volite.
SRIJEDA
QUICHE SA ŠUNKOM, SIROM I TIKVICAMA
Ponekad dobro jelo možete napraviti od sastojaka koje uglavnom svi imamo u hladnjaku, probajte s ovim! Od ostataka iz hladnjaka možete napraviti ukusan klasik koji je odličan topao, a još bolji hladan.
ČETVRTAK
Ako ste dosad umjesto risotta kojim biste se pohvalili pravili "kašu", vrijeme je da to ispravite. Ovaj recept može vam pomoći, a za njega koristite najbolju sezonsku namirnicu.
PETAK
FISH AND CHIPS (PRŽENA RIBA S POMFRITOM)
Fish and Chips ili, kako bismo mi rekli - pržena riba s krumpirićima - jedno je od onih jela koje rijetko tko ne voli. Od ovog jela Britanci su napravili brend, a još slasnije može biti ako ga napraviti sami.
SUBOTA
Napravite domaću pizzu, baš kao nekad... Dodajte joj omiljene sastojke i pecite čak i u tavi. Naš prijedlog je pizza s povrćem i mozzarellom, no naravno da vi na svoju možete dodati namirnice koje više volite.
NEDJELJA
Slasna pečena šunka nije rezervirana samo za Uskrs, ispecite je, pa jedite i sutra, dodajte u variva, sendviče i salate...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....