Novi tjedan predstavlja sedam novih prilika za isprobavanje recepata za ukusna jela koja će vas okrijepiti nakon boravka na osunčanoj plaži ili pak napuniti energijom usred radnog dana kako biste ga zatim s lakoćom priveli kraju. Započnite ga bogatom kremastom juhom od piletine u koju, umjesto klasičnih rezanaca, ubacite njoke! Nastavite tjedan s namazom od patlidžana i rajčica kojim ćete dostojno proslaviti ljeto, a u srijedu se počastite laganom salatom od kvinoje, kelja i batata. U četvrtak neka na vašem jelovniku bude zelena salata s piletinom i avokadom te brojnim drugim povrćem, a radni tjedan u petak završite jednostavnom tjesteninom s inćunima. U subotu zagrijte roštilj ili barem gill tavu pa ispecite svinjske ražnjiće, a u nedjelju neka sav posao odradi vaša pećnica u koju ubacite pileće batke i kriške krumpira.
PONEDJELJAK
Umjesto one bistre, ovaj ponedjeljak spremite gustu kremastu juhu od piletine i raznog povrća. Kako biste je dodatno pojačali, ubacite u nju njoke od krumpira ili čak batata, kako bi vas držala sitima satima.
Kremasta juha od piletine s njokima
UTORAK
Kada dođu domaći patlidžani, treba ih iskoristiti do maksimuma! Zato od njih napravite namaz koji možete začiniti po želi, a poslužite ga uz tostirani kruh ili pak tortilje.
Tostirani kruh s namazom od patlidžana i rajčica
SRIJEDA
Radite li pripremu hrane unaprijed, ova će vas salata oduševiti jer sve možete spremiti čak nekoliko dana unaprijed - batat narezan na kockice ispecite u pećnici, kvinoju skuhajte, a kelj usitnite i začinite te pustite da se opusti. Kad ste spremni za ručak, samo ih spojite u finu salatu.
Salata od kelja, batata i kvinoje
ČETVRTAK
Nastavite tjedan još jednim uravnoteženim obrokom - salatom s piletinom i avokadom. Baza neka vam bude zelena salata ili čak izdašni kineski kupus, a dodajte sastojke po ukusu.
Zelena salata s piletinom i avokadom
PETAK
Želite li u svoju prehranu uvrstiti više ribe, a niste uvijek u mogućnosti svratiti do ribarnice po onu svježu, recepti poput ovog na poveznicu predstavljaju spas u zadnji čas. Upravo zato vrijedi uvijek u hladnjaku ili smočnici imati jednu teglicu inćuna i koju glavicu luka.
SUBOTA
Sočni ražnjići od svinjetine pravi su gurmanski zalogaj, a najukusniji su kad ih konzumiramo na otvorenom i uz dobro društvo. I premazane finom glazurom.
NEDJELJA
Kad treba nahraniti više ljudi, najbolje je spremiti nekakvo jednostavno, a efektno jelo koje svi vole. Ovu nedjelju neka to budu dobro začinjeni pileći batci s krumpirima, ravno iz pećnice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....