Još jedan ljetni tjedan otvaramo salatom, i to onom od slatkih, sočnih rajčica i starog kruha, a već dan kasnije spremni smo zasukati rukave i napraviti jednostavnu, a slasnu pitu s tikvicama. Sredinom radnog tjedna radimo varivo s piletinom, krumpirom i mahunama koje je odlično čak i hladno, a zatim nastavljamo s njokima s povrćem, jelom u koje možete ubaciti sve ono što vam se već dugo povlači po hladnjaku. Petak je rezerviran za ribu pa tako radimo jednostavnu salatu s tunom, lukom i ananasom, dok za vikend radimo slasne zapečene tortilje s mljevenim mesom te hrskava pileća krilca iz pećnice.
PONEDJELJAK
Za dane kada vam se baš ništa ne kuha, ova salata bit će pravi spas. Nasjeckajte rajčicu, dodajte joj još pokoji dodatak, a kockice starog kruha samo kratko zapecite na maslinovu ulju. Sve zajedno dobro začinite i poslužite ohlađeno. Stajanjem će salata postati samo još bolja pa će odličan ručak ili gablec na poslu biti i idućeg dana.
SALATA OD RAJČICE I STAROG KRUHA
UTORAK
Nešto konkretniji, zasitan i slastan ručak može biti i pita s tikvicama. Ovog puta spajamo ih sa slaninom i topljivim sirom, a po potrebi ubacujemo i začinsko bilje poput kopra, peršina i bosiljka.
SRIJEDA
Varivo srijedom ovog puta je kombinacija piletine, krumpira i mahuna na bijelo. Skuhajte, pričekajte da se ohladi pa poslužite, ostatke stavite u hladnjak pa u ovom jelu uživajte i za večeru. Odlično je i kad je hladno.
VARIVO S PILETINOM, KRUMPIROM I MAHUNAMA
ČETVRTAK
Sve ostatke povrća koji su vam ostali od prva tri dana u tjednu vrlo lako možete spojiti u jedan ručak. Dodajte im samo njoke, začinite po želji, sve zajedno kratko zapecite na tavi i ručak je već spreman.
PETAK
Jeste li kada isprobali salatu s tunom, lukom i ananasom? Ako niste, možda je sada pravo vrijeme. Pripazite samo da odreske tune nabavljate od provjerenog izvora, a ako niste sigurni u podrijetlo, prije ubacivanja u salatu možete ih kratko zapeći na tavi. Osim tune, za ovu salatu možete koristiti i komadiće lososa.
SALATA S TUNOM, LUKOM I ANANASOM
SUBOTA
Tortilje su uvijek dobra ideja, posebice kada imate dovoljno vremena zaigrati se, skuhati nadjev, a zatim ih još i zapeći. Ovo je jedan od onih ručkova koji će se razgrabiti u trenu.
ZAPEČENE TORTILJE S MLJEVENIM MESOM
NEDJELJA
Pileća krilca i tek nekoliko drugih sastojaka ove nedjelje pretvorite u ručak za prste polizati. Trebat će vam tek pokoji začin, malo maslaca i ulja i manje od sat vremena za pripremu i pečenje. Krilca možete poslužiti uz krumpiriće ili pečenu krumpir, ali i priloge kao što su riža, proso, kuskus te uz kakvu dobru salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....