Kao i svaki tjedan, tako se i ovaj trudimo jesti raznoliko i kvalitetno, sa što više sezonskih namirnica, ali i u skladu s našim užurbanim životnim stilom. U ponedjeljak zamiješajte brze muffine bez jaja, a u utorak zagrijte wok i složite u njemu rezance s piletinom i povrćem. Srijeda neka bude rezervirana za zapečeni grah, a u četvrtak složite tart sa šparogama. U petak neka bude riba na stolu, dok za subotu i nedjelju spremite kobasice u tijestu i ražnjiće koji će oduševiti ekipu.
PONEDJELJAK
Brzopotezno jelo zamutite od više vrsta sira, mlijeka i špinata, a sve izlijte u kalup za muffine i pecite dok ne poprimi zlaćanu boju. Ovako složeno jelo možete ponijeti na posao, izlet ili u park s djecom, a želite li od njih napraviti propisni obrok, dodajte svježu salatu i ručak je spreman.
MUFFINI OD ŠPINATA I FETA SIRA
UTORAK
Dobro usitnjeni sastojci, jako zagrijan wok, fini rezanci od jaja i umak od soje, meda i češnjaka recept su za pripremu odličnog jela na bazi piletine. Ubacite malo ulja od sezama za posebnu aromatičnost jela, nemojte se suzdržavati s ljutinom ako to volite i za čas ćete imati obrok za prste polizati
SRIJEDA
Dobro opremljena smočnica od gladi čuva, što znači da na suhom i hladnom uvijek imamo osnovne namirnice koje mogu stajati. To su, naravno, brojne konzerve koje možemo izvući u trenucima kada ne stignemo više do dućana, a trebaju nam namirnice za ručak ili brzu večeru. Zato bi bilo dobro u smočnici držati hranu kao što su konzervirani grah, pelati, sardine i inćuni, a o raznim oblicima zimnice da ni ne govorimo.
ČETVRTAK
Osim dobro opremljene smočnice, dobro je imati i pametno napunjen hladnjak namirnicama kao što su, primjerice, komadi lisnatog tijesta spremni za korištenje! Gotovo lisnato tijesto je odlična opcija jer vam može poslužiti kada se zaželite nečeg slatkog, ako vam nedostaju grickalice koje biste poslužili uz omiljeni film ili nemate vremena raditi kompleksni ručak. Umjesto toga samo ga razvaljajte i punite slanim nadjevom po želji.
TART OD LISNATOG TIJESTA, ŠPAROGA I MLADOG LUKA
PETAK
Neovisno imate li cijelu ribu ili pak samo filete čistog mesa s kožom, ovaj način pripreme omogućit će vam da dobijete sjajan rezultat s minimalno truda. Sve što trebate učiniti jest očistiti ribu, začiniti po želji, ubaciti dodatke kao što su češnjak, limun ili grančice ružmarina i dobro zatvoriti papir za pečenje te ćete za tren oka imati pravu gozbu.
SUBOTA
Priprema kobasica u tijestu za vikend-druženje s obitelji i prijateljima doći će vam poput terapije jer osim što trebate zamijesiti tijesto, što samo po sebi zna biti opuštajuće, razveselit ćete sve prisutne! Odaberite omiljene kobasice ili hrenovke, dajte si malo vremena da odradite cijeli proces pripreme tijesta (a ako nemate vremena, poslužit će i kupovno lisnato, bez brige nećemo nikome reći) i složite ovu zabavnu grickalicu!
NEDJELJA
Svaki put kada radite ove ražnjiće isprobajte neku drugu marinadu i kombinaciju začina sve dok ne skupite njih nekoliko koje su vam pravi favoriti. Osim što možete kombinirati različite vrste ulja (razmišljajte ovdje i o egzotičnijem sezamovom ulju), ubacite med ili javorov sirup za slatkoću, đumbir ili srirachu za žestinu, ružmarin ili majčinu dušicu za mediteransku aromatiku, a umak od soje ili pak teriyaki ako vas više privlače azijski okusi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....