tjedni meni

Ovaj tjedan spremamo tjesteninu s češnjakom, mesne okruglice u umaku od rajčice i sendvič sa sirom iz tave

Sve iziskuje minimalo truda, a daje maksimalno ukusne rezultate

Kada zavladaju velike vrućine sve treba pojednostaviti i boravak u kuhinji svesti na minimum! Pravi je trenutak za jednostavna jela od tjestenine, salate koje su najukusnije hladne, brze sendviče i jela radi kojih treba kratko otrpjeti upaljenu pećnicu, ali zato neće od vas iziskivati da dugo stojite za štednjakom. Ovaj tjedan stoga spremite brzu tjesteninu s češnjakom i čilijem, u pećnicu ubacite patlidžane, složite si sendvič s rastopljenim sirom, pripremite pitu od lisnatog povrća i tijesta, a za vikend uložite malo truda pa spremite mesne okruglice koje možete i smrznuti za brzi ručak kad nemate mnogo vremena. Završite tjedan ukusnim jelom od pečenih sezonskih namirnica i uživajte u ljetu!

PONEDJELJAK

Treba vam svega nekoliko sastojaka, od kojih većinu već imate u svojoj smočnici, kako biste spremili ovo odlično jelo od tjestenine! Poigrajte se s njenim oblikom i drugim začinima za malo drugačiji doživljaj.

Tjestenina s češnjakom i čilijem

image
Peteers/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Nema boljeg lijeka protiv vrućine od hladnog pića, ali i osvježavajuće hrane. Neka danas to bude salata od pečenog patlidžana s grčkim jogurtom, a za malo dobrodošle "vrućine" zadužen je čili.

Salata od pečenog patlidžana i jogurta

image
Pinkybird/Getty Images

SRIJEDA

Zašto je ovaj sendvič ovako slastan? Prvi je razlog odabir finog i lako topivog sira, a drugi činjenica da sve kriške treba premazati s malo maslaca i onda dodatno cijeli sendvič tostirati u tavi. Dodajte tome salatu i imate pravu gozbu.

Sendvič sa šunkom, rajčicom, sirom i špinatom

image
Vladislav Chusov/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Polpete predstavljaju izvrstan način kako potrošiti ostatke raznog povrća iz hladnjaka - paprike, rajčice, tikvice i slično dobro usitnite i pomiješajte s mljevenim mesom po izboru. Ovaj put odabrali smo mljevenu piletinu kao osnovnu namirnicu, a zatim smo ubacili i druge sastojke iz recepta u nastavku.

Polpete od mljevene piletine i povrća

image
Elena_hramowa/Getty Images/istockphoto

PETAK

Uvijek je dobro imati komad lisnatog tijesta u hladnjaku jer onda možete za manje od pola sata na stolu imati ovakvu ukusnu, hrskavu pitu s bogatim nadjevom.

Pita od špinata i lisnatog tijesta

image
Tenkende/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Mesne okruglice u umaku od rajčice obožavamo spremati i jesti cijele godine, a posebno su fine kad je umak od svježe pripremljene šalše.

Mesne okruglice u umaku

image
Zefirchik06/Getty Images

NEDJELJA

Ovo jelo od vas iziskuje minimalan trud, izuzev soljenja narezanih ploški patlidžana pola sata prije nego ga počnete spremati, a rezultat na kraju bit će obrok koji slavi najfinije ljetne plodove.

Zapečeni patlidžani i rajčice s parmezanom

image
Marina Bakush/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 11:53