Novi tjedan je pred nama i s njime stiže sedam novih ideja što ponijeti za ručak i spremiti obitelji i prijateljima kada krene vikend. Započnite tjedan zasitnom salatom od krumpira i jaja koja je čak ukusnija hladna. Utorak neka bude dan za čišćenje hladnjaka pa složite brzu rižu u woku s ostacima povrća da se ništa ne baci. Za srijedu predlažemo da složite jelo koje se jede žlicom: varivo s lećom i kobasicom. Četvrtak nastavite s grahoricama pa zapecite široki bijeli grah s paprikom. U petak se ponovno poslužite pećnicom i složite jako hrskavi sendvič s tunom. Subota neka bude dan za mesnu pitu s lisnatim tijestom, a nedjelja dan za druženje oko roštilja. Složite razne umake i salate pa neka si svatko složi svoj idealni burger!
PONEDJELJAK
Krumpir-salata može biti puno više od priloga, a kada je nadopunite kuhanim jajima, špinatom i drugim povrćem, može postati zasitan obrok koji ćete bez zadrške ponijeti na posao za ručak. Nemojte zaboraviti složiti i ukusni umak: iskoristite grčki jogurt i u njega dodajte omiljene začine!
KRUMPIR SALATA S JAJIMA I ŠPINATOM
UTORAK
U ovo brzo i jednostavno jelo od riže možete ubaciti razne ostatke povrća iz hladnjaka i odlično će funkcionirati pa si dajte mašti na volju i neka se u vašem woku nađu gljive, kukuruz, papričice, sitno narezana mrkva i slične namirnice.
RIŽA S GLJIVAMA, MRKVOM I GRAŠKOM
SRIJEDA
Barem jedan dan u tjednu godi pojesti bogato jelo poput guste juhe, gulaša ili variva, a najbrži način kako dodati malo mesa u takvo jelo su kobasice! Ovisno volite li više blage ili one fine ljutkaste, prvo ih ispecite pa preko njih prelijte temeljac i dodajte povrće po želji te kuhajte dok ono ne omekša.
ČETVRTAK
Ako vam je leća od dana ranije otvorila apetit za grahorice, bez brige, imamo recept za vas. Zašto ne biste pripremili pečeni grah iz konzerve s paprikom? Umjesto dugog namakanja, poslužite se konzerviranim grahom, a odličan izbor je veliki bijeli grah.
PETAK
Riba petkom ne mora nužno biti ozbiljno jelo s blitvom i krumpirom. Umjesto cijelog komada ribe ili neke riblje juhe, pripremite otvoreni sendvič s tunom i sirom koji ćete zapeći u pećnici.
OTVORENI SENDVIČI S TUNOM I SIROM
SUBOTA
Vrijeme je da izvadite pakiranje lisnatog i za subotnji ručak ispečete sočnu pitu s otkoštenim batacima, svježim gljivama i porilukom. Za ovaj recept treba vam posuda koja može i na štednjak gdje ćete pripremiti ukusni nadjev, ali i u pećnicu da se tijesto koje ćete preko nadjeva posložiti ispeče.
PITA S PILETINOM, GLJIVAMA I PORILUKOM
NEDJELJA
Okupite društvo ovu nedjelju na sočnim burgerima s hrskavom slaninom, raznom salatom i ljutkastim umakom pa zapecite meso na roštilju i neka si svatko slaže svoj idealni burger. Dobra zabava zajamčena!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....