Kako biste uživali u kvalitetnoj, a slasnoj hrani, u tjednu koji slijedi spremite recepte u kojima ćete iskoristiti sezonske namirnice poput jagoda i šparoga, ali i sve bogatiji izbor povrća koje možete nabaviti na tržnicama i u dućanima. Započnite tjedan osvježavajućom salatom od špinata, nastavite gustom juhom s mljevenom piletinom, u pećnicu ubacite paprike koje ste punili kuskusom i lećom, a na tavu narezanu kobasicu i grah iz konzerve. Ako vam graha s povrćem ostane, uvijek ga možete iskoristiti u tortiljama, a ako ste sve pojeli, u pećnicu ubacite losos i šparoge. Za vikend planirajte druženje oko roštilja ili pak nedjeljnog pečenja s kojim nikad ne možete pogriješiti.
PONEDJELJAK
Krenule su jagode, a osim u brojnim slasticama, možete ih ubaciti i u salate! Pogotovo će se dobro slagati s rukolom i špinatom, a svoju salatu obavezno začinite s balzamičnim octom kako bi bila posebno slasna.
UTORAK
Ovotjedno jelo na žlicu neka bude bogato varivo prepuno povrća, u koje ste ubacili još i mljevenu piletinu kako biste dobili konkretan obrok nakon kojeg nećete biti gladni.
GUSTO VARIVO S MLJEVENOM PILETINOM
SRIJEDA
Za ovaj vam je recept najbolje koristiti crvenu papriku zbog slatkoće, a puniti je, osim lećom i kuskusom, možete i mljevenim mesom, sirom, kukuruzom i drugim grahoricama i žitaricama koje će vas brzo zasititi.
ČETVRTAK
Osim uz rižu, ovako pripremljen grah možete poslužiti i iz tostirani kruh ili ga koristiti nadjev za tortilje. Iako ga se može spremati i sa suhim grahom, cijeli će proces puno duže trajati pa ako ste u strci, jednostavno posegnite za konzervom graha u smočnici.
GRAH IZ TAVE S KOBASICOM I POVRĆEM
PETAK
Na tržnicama možete naći i divlje i uzgojene šparoge pa kod pripreme ovog recepta obavezno prilagodite vrijeme njihova pečenja kako vam ne bi zagorjele. Iako je u ovom slučaju korišteno minimalno začina, pripremu ovog jela možete s lakoćom prilagoditi pomoću raznih začinskih mješavina.
SUBOTA
Subota je idealan dan za okupljanje društva i opuštanje nakon radnog tjedna, a ako nas počasti lijepo vrijeme, mogli bi ubrzo otvoriti i sezonu roštiljanja! Da ne budu u ponudi samo ćevapi, vratina i burgeri, zabavite se pripremom šiš ćevapa od janjećeg mesa, koje zatim poslužite uz osvježavajući umak od jogurta.
NEDJELJA
Okupljanje oko obiteljskog stola uvijek traži zasitno i utješno jelo koje će razveseliti sve prisutne. To nerijetko bude upravo pečenje s dobro pripremljenim prilogom pa se zato ovaj tjedan pozabavite pripremom svinjske pleće sa svima omiljenim krumpirom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....