Kada smo svojevremeno radili temu o nezaobilaznim božićnim kolačima Petra Jelinić (pssst!, niste valjda propustili vijest o njezinom masterclassu), Priske Thuring i Mirene Škarić, otkrili smo neke baš dobre recepte.
Ovaj smo se vikend odlučili za onaj chefice restorana Stara škola u Krasici koja je, premda rodom iz Švicarske, odrastala u Kanadi. Tamo je njezina majka, kako nam je tad ispričala, prigrlila i neke druge recepte, a među njima je bio i Priskin božićni favorit koji nosi ime "Sex in a Pan".
Ukusan, slastan, kremast, lagan i ne pretjerano zahtjevan kolač, rekla je, nije ni kod Kanađana tradicija, ali se redovito pravi kad u goste dolazi veće društvo. A odakle naziv? Ni naša poznata chefica nije znala reći odakle mu seks u nazivu, osim možda, a to sad nagađamo, zbog osjećaja koje budi u ljudima kad ga jedu...
SEX IN THE PAN
Trebat će vam:
300 g Digestive keksa (mljevenih)
30 g rastopljenog maslaca
175 g Philadelphia krem-sira
1 šalica šećera u prahu
1 šalica vrhnja za šlag (istučenog u šlag)
Za čokoladni puding:
600 ml mlijeka
100 g čokolade u prahu
50 g gustina
200 g šećera
1 žlica ekstrakta vanilije
Za puding od vanilije:
600 ml mlijeka
4 žlice ekstrakta vanilije
200 g šećera
50 g gustina
Priprema:
Sve sastojke za čokoladni puding i puding od vanilije skuhajte dok se ne zgusnu u konzistenciju pudinga. Napraviti bazu od keksa i maslaca i utisnite je na dno posude. Krem-sir pomiješajte sa šlagom i šećerom u prahu te namažite po keksima. Puding od vanilije još topao prelijte preko krem-sira i ostavite pet minuta u hladnjaku. Potom dodajte i čokoladni puding i vratiti u hladnjak. Po želji ukrasiti šlagom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....