Sjajna ideja

Ovako dobar tanjur malo tko bi odbio, a najbolje je što je preukusan, lagan, a zasitan

 Vaaseenaa/Getty Images/istockphoto
Salatu od bulgura, cvjetače i batata možete servirati samostalno, ali i kao prilog mesu ili ribi

Priprema: 15 minuta • Pečenje: 40 minuta • Porcija: 4-6

Trebat će vam:

4 srednja batata
2 glavice crvenog luka
2 žličice dimljene paprike
90 ml maslinova ulja
130 g bulgura
1 režanj češnjaka
1 cvjetača
malo peršina
sol i papar
sok 2 limuna
1 žlica meda
½ žlice senfa
100 ml maslinovog ulja

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 °C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Oguljen batat narezan na ploške, i luk narezan na kriške, pokapajte uljem, dobro začinite i rasporedite po limu. Pecite u pećnici 20 minuta, miješajući na pola pečenja. Ubacite bulgur u manji lonac i prelijte hladnom vodom. Pustite da zavrije, a zatim kuhajte 8-10 minuta, ili dok ne omekša. Ocijedite, isperite i ostavite sa strane. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri s preostalim maslinovim uljem, dodajte češnjak i pecite ga minutu, zatim dodajte komade cvjetače i miješajte u tavi dok ne postane lagano zlatne boje. Pomiješajte limun, med, senf, maslinovo ulje, sol i papar, i napravite preljev. Složite salatu tako da pomiješate pečeno povrće, bulgur i cvjetaču te posipajte s malo peršina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 16:08